وظایف کارشناس فروش از بعد رفتاری (بخش اول)، تفاوت بین کارمند فروش معمولی و کارشناس فروش موفق کاملا مشخص است. کارشناس فروش موفق در اکثر اوقات به هدف فروش که برایش تعیرف شده میرسد اما کارشناس فروش خوب گاهی نمیتواند به هدف نهایی برسد. کارشناسان حرفهای تحسین، وفاداری و ارجاع مشتریان احتمالی خود را به همراه دارند. آنها به طرز ماهرانه ای با ایرادات برخورد میکنند و از بروز مشکلات پیشگیری مینمایند.
وظایف کارشناس فروش از بعد رفتاری
- محصول و یا خدمات خود را بهتر از هر شخص دیگری بشناسید و از تمام زوایا آن را بررسی کرده تا بتوانید هرگونه سوال و ابهامی را پاسخ دهید. خریدار اگر احساس کند که شما اطلاعات دقیقی در مورد چیزی که می فروشید، ندارید، شما را جدی نخواهد گرفت.
- عاشق محصولتان باشید. زمانی که در موردش صحبت می کنید سرشار از انرژی مثبت باشید و بگذارید دیگران عمق این احساس را بفهمند. یادتان باشد مشتریان حتما این موضوع را حس خواهند کرد. عشق و دوست داشتن شما به محصول انرژی می دهد و خریداران این انرژی و شعف را کامل احساس می کنند.
- مردم عضوی از یک گروه خاص بودن را بسیار دوست دارند! به مشتریان حس مهم بودن بدهید. این حس را به آن ها منتقل کنید که با خرید محصولات شما وارد آن گروه خاص خواهند شد، این حس احتمال فروش شما را بیشتر می کند.
- هر روز دقیقا هر روز بدانید که مشتریان شما از چه کانالی وارد می شود، از چه مسیری (منظورم چه شیوه تبلیغاتی شما) تا بتوانید آنها را بهینه کنید، مثلا تبلیغاتی که شما در سال پیش جواب بهتری از آن می گرفتین ممکن الان دیگر برای شما کار نکند.
- برای ثبت و گزارش گیری این اتفاقات می توانید از فایل اکسل یا نرم افزار CRM استفاده کنید.
- ارتباط خود را با مشتریان سابقتان حفظ کنید. هر از چندگاهی با مراجعه حضوری و یا تماس تلفنی از حال آنها باخبر شوید و در ایجاد صمیمیت بیشتر بکوشید. این اتفاق برای شما معجزه می کند. فرض کنید شما 300 تا مشتری دارید اگر بخواهید با هر کدام از آنها ۳ ماه یکبار صحبت کنید. یعنی شما در سال باید ۴ بار با هر مشتری صحبت کنید، این یعنی اینکه در سال شما نیاز به ۲۰۰۰ ارتباط دارید. یعنی تقریبا روزی 4 ارتباط با مشتری! جالب نیست با ۴ تماس روزانه شما می توانید اطمینان حاصل کنید که ۳۰۰ مشتری خود را ۳ ماه یکبار تاچ می کنید.
- برای مدیریت این ارتباط می توانید از فایل اکسل یا نرم افزار CRM استفاده کنید.